Sommarslitet hår? Här får du de bästa tipsen på hur du räddar upp det.

Känns ditt håret slitet, matt och livlöst? Har sommarens salta bad och starka sol varit tuff mot håret? Det är inte alls ovanligt att man känner att håret förändras under sommaren. Men du kan vara lugn, här kommer de bästa tipsen på hur du får liv i ditt sommarhår.

Tänk på att alltid använda produkter som skyddar håret mot yttre påfrestningar och solens starka strålar, kan huden brännas så kan även ditt hår göra det, den stora skillnaden är att det inte gör lika ont, därför rekommenderar vi att använda en leave in produkt med uv-skydd. Kerastase Soleil serie hittar du hos oss.

Likaväl som man smörjer in sig efter en dag på stranden så bör håret också återfuktas och det regelbundet, det som bäst återfuktar ett torrt hår är olika oljor, leave in-produkter och tänk på att göra inpackningar lite oftare under sommarmånaderna.

Under sommaren och när det är varmt, går vi ofta med håret uppsatt, tänk då på att använda gummiband och tofsar som inte sliter. Se till att inte använda tofsar med metall, testa istället de populära mjuka scrunchies eller de som liknar telefonsladdar.

Sist men inte minst, glöm inte att klippa topparna under sommaren. Det är en dum idé att låta håret bli för slitet, det ökar nämligen risken att det blir ännu slitnare, så toppa ditt hår! Boosta även upp håret inför stundande höst och göra en nyansering för att underhålla färgen i en fin nyans.Välkommen in till oss, vi har öppet hela sommaren.

Vi finns på Burgårdsgatan 15 i Göteborg.

Bildkälla: Pinterest

share